22 април 2009

Пълнени гъби с кайма




Продукти:

15бр. средно големи гъби
300гр. мляно месо
300гр. консерва домати или пресни
3стр. пресен лук или 1к.ч. нарязан праз
1к.ч. настърган морков
2скл. чесън
1к.ч. нарязан магданоз
чер пипер
сол


Приготвяне:

Нарязват се на ситно доматите от консервата,слага се насртъргания морков и се запържват,накрая когато останат на мазнина се поръсват със щипка захар.Измиват се гъбите и отделят пънчетата.Омесва се каймата с доматите,нарязаните пънчета,лука,пресования чесън,магданоз,черен пипер и сол.Пълнят се гъбите.Нареждат се в намазнена тавичка. Долива се малко вода.Пече се в загрята фурна върху скарата.

3 коментара:

Iliana каза...

Чудесни гъбки! Изглеждат много апетитни. Сигурна съм, че ще се харесат и вкъщи.
Благодаря за вкусната рецепта!

Nanita каза...

Благодаря!Радвам се ,че е привлякла вниманието ти.

Анонимен каза...

Направих рецептата и както никъде не пише, че се запържва и каймата ... се получи едно голямо нищо.... Гъбите стават бързо, каймата бавно... Резултат - изгорели гъби и сурова кайма....

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB