23 май 2009

Мини патладжанени пици




Продукти:
1бр.голям патладжан
1/2ч.ч. нарязан пресен лук
1/2ч.ч. нарязани на дребно домати
1/2ч.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан магданоз
2скл. нарязан на ситно чесън/или пресован/
1ч.л. босилек
1к.ч. настърган кашкавал

Приготвяне:

Измиваме и обелваме патладжана.Нарязваме по диагонал на филийки с дебелина около 3-4мм.Оставяме в подсолена вода за около 1-2часа.Отцеждаме филийките.Гриловаме патладжана и го нареждаме в намазнена тавичка.Разпределяме върху грилованите филийки сместа от лука,доматите,сиренето,магданоза,чесъна и босилека.Печем в загрята фурна около 15минути.Поръсваме с настъргания кашкавал и печем до порозовяване на кашкавала.Поднасяме като основно ястие или предястие.

1ч.ч.=250мл

3 коментара:

Federica Simoni каза...

Queste pizze devono essere buonissime!!! ciao!!

Nina каза...

Hello Nanita,
It was hard for me to leave a comment on your blag due to translation. Finely I've manage to click on the right place to have the pop up ready. Congratulations for all your delicious food. I love every single one with no exception!
Hugs and kisses from me to you!
Nina, from California

Nanita каза...

Nina,радостна съм от тази твоя оценка!
Federica,това е едно предложение за бързо лятно ястие.Благодаря ти!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB