19 август 2009
Средиземноморска салата от патладжан и маслини
Продукти:
1кг патладжан
1к.ч. нарязани маслини
2стр. нарязан пресен лук
1бр. домат нарязан на дребно
1к.ч. шунка нарязана на малки парченца
1к.ч. натрошено сирене
1/2к.ч. царевица
4-5скл. счукан чесън
магданоз
4-5с.л. зехтин
сол на вкус
Приготвяне:
Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана на ленти с дебелина 3-4мм.Оставяме в подсолена вода за около 1 час.Отцеждаме го и гриловаме в оребрен сгорещен тиган.Преди поставянето на всяка лента патладжан,намазваме тигана с растителна мазнина.
След като изстинат ги нарязваме на малки парченца.
Слагаме ги в купа и прибавяме към тях всички останали продукти.Объркваме добре и прибираме в хладилник за 1-2часа
1к.ч.=100мл
Може да се направи и с печен патладжан
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Great pictures!
Страхотно предложение с любимите ми патладжани! Точно имам 1-2 кг в хладилника, които се чудех как да хапнем. Поздрави!
Страхотна рецепта! Прекрасна салата за летните вечери. Възнамерявам още утре вечер да я опитаме.
Пожелавам ти усмихнат петък и прекрасен уикенд.Прегръдки!
Danyela,Ralfieta,дано са ви се усладили!Поздрави и весел уикенд!
bucatar maniac,благодаря за одобрението!
Публикуване на коментар