15 август 2009
Кекс капучино
Продукти:
2бр. яйца
1ч.ч. захар
70мл разтопено краве масло
180мл капучино
3ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1к.ч. натрошен шоколад
2с.л. ром
1к.ч. стафиди
1к.ч. смлени ядки
1п. ванилия
Приготвяне:
Накисваме стафидите в ром.
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване.Прибавяме при непрекъснато бъркане кравето масло и капучиното.Объркваме брашното с бакпулвера.
Прибавяме към яйчната смес,като бъркаме на ниски обороти с миксер или с дървена лъжица.
Накрая добавяме шоколада,стафидите и смлените ядки.
Намазняваме кексовата форма.Изсипваме сместа в нея.
Печем в загрята фурна.
Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато е изпечен кекса ,изчакваме 20-30 мин.и тогава изваждаме от кексовата форма.
1к.ч.=120мл
1ч.ч.=200мл
Всички продукти са със стайна температура.
150мл капучино = 50мл. силно еспресо и 130мл прясно мляко
или 2п.инстантно капучино и прясно мляко до 180мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментара:
Хубаво предложение: свежо, вкусно и с усещане за уют, спокойствие и задушевност..и с чаша следобедно кафе :-)
Поздрав, Нанита!
Публикуване на коментар