15 август 2009

Кекс капучино




Продукти:

2бр. яйца
1ч.ч. захар
70мл разтопено краве масло
180мл капучино
3ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1к.ч. натрошен шоколад
2с.л. ром
1к.ч. стафиди
1к.ч. смлени ядки
1п. ванилия

Приготвяне:
Накисваме стафидите в ром.
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване.Прибавяме при непрекъснато бъркане кравето масло и капучиното.Объркваме брашното с бакпулвера.
Прибавяме към яйчната смес,като бъркаме на ниски обороти с миксер или с дървена лъжица.
Накрая добавяме шоколада,стафидите и смлените ядки.
Намазняваме кексовата форма.Изсипваме сместа в нея.
Печем в загрята фурна.
Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато е изпечен кекса ,изчакваме 20-30 мин.и тогава изваждаме от кексовата форма.


1к.ч.=120мл
1ч.ч.=200мл
Всички продукти са със стайна температура.
150мл капучино = 50мл. силно еспресо и 130мл прясно мляко
или 2п.инстантно капучино и прясно мляко до 180мл

1 коментара:

Dimitrana S. каза...

Хубаво предложение: свежо, вкусно и с усещане за уют, спокойствие и задушевност..и с чаша следобедно кафе :-)

Поздрав, Нанита!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB