19 октомври 2009

Виенски кифлички с локум




Продукти:

175мл мляко
1 жълтък
70гр. разтопен маргарин или масло
щипка сол
настъргана лимонова кора
3 1/4ч.ч.брашно/400гр./
60гр захар
1ч.л. ванилия
3/4(5ml) мерителна лъжичка суха мая или 1/4 прясна мая

Приготвяне:

От посочените продукти омесваме меко тесто.Оставяме да втаса докато удвои обема си.
Разделяме на 12 части.От всяко топче оформяме с помоща на ръцете елипса.Слагаме в единия край/от широката страна/ парченце локум.Завиваме и накрая завиваме краищата навътре.Намазваме с разбит белтък.Покриваме със свежо фолио и оставяме да втаса около 20мин.Печем в загрята фурна.Докато са топли поръсваме с пудра захар.
Може да използваме за пълнеж:макова или орехова плънка,както и течен шоколад.

1ч.ч.=200мл

Рецептата е на Наталина

Ако имате машина за хляб използвайте програма "месене"

7 коментара:

Dani каза...

Обичам "разни неща"с локум и ще опитам.Поздрави!

Federica Simoni каза...

sono favolose!! complimenti!! sei bravissima!

ghost13 каза...

Нанита. много апетитно изглеждат, иде ми да си протегна и да си взема една...


Много усмивки и вкуснотии :-), през седмицата!

Nanita каза...

Дани,Лати,стават едни мекички,пухкавички....ммми свършват бързо.
Хубав ден!

Nanita каза...

Baci Federica!

Василена каза...

Тези изглеждат и звучат супер, харесва ми точността в количествата. А нещо за печенето? На колко градуса, колко време? Мисля да ги сложа на 200, а после принужда да намаля, тъй като вече втасват в момента, но ако има някакви по-добри съвети бих се възползвала от тях за следващия път. Виждам и други примамливи рецепти тук, които ще пробвам. Благодаря!

Nanita каза...

Василена,аз също ги пекох на 200градуса.Според мен това зависи от фурната.Ще се радвам да споделиш резултата.Поздрави!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB