19 октомври 2009
Виенски кифлички с локум
Продукти:
175мл мляко
1 жълтък
70гр. разтопен маргарин или масло
щипка сол
настъргана лимонова кора
3 1/4ч.ч.брашно/400гр./
60гр захар
1ч.л. ванилия
3/4(5ml) мерителна лъжичка суха мая или 1/4 прясна мая
Приготвяне:
От посочените продукти омесваме меко тесто.Оставяме да втаса докато удвои обема си.
Разделяме на 12 части.От всяко топче оформяме с помоща на ръцете елипса.Слагаме в единия край/от широката страна/ парченце локум.Завиваме и накрая завиваме краищата навътре.Намазваме с разбит белтък.Покриваме със свежо фолио и оставяме да втаса около 20мин.Печем в загрята фурна.Докато са топли поръсваме с пудра захар.
Може да използваме за пълнеж:макова или орехова плънка,както и течен шоколад.
1ч.ч.=200мл
Рецептата е на Наталина
Ако имате машина за хляб използвайте програма "месене"
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
7 коментара:
Обичам "разни неща"с локум и ще опитам.Поздрави!
sono favolose!! complimenti!! sei bravissima!
Нанита. много апетитно изглеждат, иде ми да си протегна и да си взема една...
Много усмивки и вкуснотии :-), през седмицата!
Дани,Лати,стават едни мекички,пухкавички....ммми свършват бързо.
Хубав ден!
Baci Federica!
Тези изглеждат и звучат супер, харесва ми точността в количествата. А нещо за печенето? На колко градуса, колко време? Мисля да ги сложа на 200, а после принужда да намаля, тъй като вече втасват в момента, но ако има някакви по-добри съвети бих се възползвала от тях за следващия път. Виждам и други примамливи рецепти тук, които ще пробвам. Благодаря!
Василена,аз също ги пекох на 200градуса.Според мен това зависи от фурната.Ще се радвам да споделиш резултата.Поздрави!
Публикуване на коментар