25 октомври 2009

Прясно зеле с пилешко месо на фурна



Продукти:

3бр. пилешки гърди или 6бр. бутчета
1глава лук
1бр. голяма зелка
2бр. моркови
2бр. домати
1ч.л. червен пипер
магданоз
растителна мазнина

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме зелето.Загряваме мазнината и запържваме нарязания лук.Прибавяме червения пипер и след като се запържи слагаме нарязани домати,морков на кубчета и зеле.Слагаме капака на тенджерата и оставяме да се задуши зелето докато омекне.От време на време разбъркваме.
Слагаме мазнина в тавичка и нареждаме пилешкото месо.Покриваме със задушеното зеле.
Печем във фурна до готовност.Поръсваме със нарязан магданоз.

8 коментара:

Dani каза...

Обичам зеле и то повече прясно готвено.Преди два дни хапнахме салатата от зеле със сусама и беше мноого вкусно.Слънчева седмица!

Nanita каза...

Дими,радвам се че се е харесала салата!
Усмихната и ведра седмица!

Vino Loze каза...

много вкусно ястие

Теодора каза...

Толкова се радвам, че намерих тази рецепта в интернет! В днешно време мога да намеря всяка "модерна" рецепта за чътни или мъфин примерно, но много рядко се срещат класическите български рецепти, а за млад готвач като мен, който няма от къде да ги научи това е много полезно! Благодаря Ви много!

Анонимен каза...

Присъединявам се към Теодора, че в днешно време е толкова трудно да намериш класическа българска рецепта при това толкова вкусна! Благодаря! :)

Nanita каза...

Теодора,Анонимен,привърженик съм на лесните и бързи рецепти.Надявам се да намерите и други предложения,които да ви харесат.Усмихнат ден!

Анонимен каза...

Направих го по рецептата . стана добре , мъж съм на 30 ... .

но все незнаех градусите на който се пе4е и времето

Анонимен каза...

Аз утре ще готвя по рецептата, но не съм съгласна, че класическите рецепти трудно се намират. Написвате в гугъл, това което ви трябва и излизат предостатъчно резултати. Има и кулинарни книги в изобилие, включително и рецептурници, така че без оплаквания ;)

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB