25 октомври 2009
Прясно зеле с пилешко месо на фурна
Продукти:
3бр. пилешки гърди или 6бр. бутчета
1глава лук
1бр. голяма зелка
2бр. моркови
2бр. домати
1ч.л. червен пипер
магданоз
растителна мазнина
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме зелето.Загряваме мазнината и запържваме нарязания лук.Прибавяме червения пипер и след като се запържи слагаме нарязани домати,морков на кубчета и зеле.Слагаме капака на тенджерата и оставяме да се задуши зелето докато омекне.От време на време разбъркваме.
Слагаме мазнина в тавичка и нареждаме пилешкото месо.Покриваме със задушеното зеле.
Печем във фурна до готовност.Поръсваме със нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
8 коментара:
Обичам зеле и то повече прясно готвено.Преди два дни хапнахме салатата от зеле със сусама и беше мноого вкусно.Слънчева седмица!
Дими,радвам се че се е харесала салата!
Усмихната и ведра седмица!
много вкусно ястие
Толкова се радвам, че намерих тази рецепта в интернет! В днешно време мога да намеря всяка "модерна" рецепта за чътни или мъфин примерно, но много рядко се срещат класическите български рецепти, а за млад готвач като мен, който няма от къде да ги научи това е много полезно! Благодаря Ви много!
Присъединявам се към Теодора, че в днешно време е толкова трудно да намериш класическа българска рецепта при това толкова вкусна! Благодаря! :)
Теодора,Анонимен,привърженик съм на лесните и бързи рецепти.Надявам се да намерите и други предложения,които да ви харесат.Усмихнат ден!
Направих го по рецептата . стана добре , мъж съм на 30 ... .
но все незнаех градусите на който се пе4е и времето
Аз утре ще готвя по рецептата, но не съм съгласна, че класическите рецепти трудно се намират. Написвате в гугъл, това което ви трябва и излизат предостатъчно резултати. Има и кулинарни книги в изобилие, включително и рецептурници, така че без оплаквания ;)
Публикуване на коментар