парченце
Продукти:
3бр. яйца
1ч.ч. захар
120мл. разтопено краве масло или растителна мазнина
230мл. прясно мляко
3 1/2ч.ч. брашно
1к.ч. тъмно какао
1ч.л. ванилия
1п. бакпулвер
1к.ч настърган шоколад
Приготвяне:
Загряваме фурната до 200-220градуса.
Разбиваме яйцата със захар до побеляване.Прибавяме разтопено краве масло и прясно мляко при непрекъснато бъркане.Смесваме 3ч.ч. брашно с ванилия и бакпулвер.Изсипваме постепенно в яйчната смес и разбъркваме до хомогенност.Отделяме 1/4 от тази смес.В другата смес/3/4/ слагаме какао,разбъркваме и накрая прибавяме настъргания шоколад.В бялата смес прибавяме 1/2ч.ч. брашно и също разбъркваме.
Покриваме тавичка с хартия за печене.От бялата смес правим осем "купчинки".Кафявата смес разпределяме около купчинките,така че да няма празно място.С дървено шишче бучваме в средата на бялата смес и изтегляме навън в кафявата смес.
Печем в загрята фурна около 25-30мин.Проверяваме със суха клечка за готовност.Трябва да е суха когато бучнем в кекса.
Оставяме да изстине и едва тогава изваждаме от тавичката.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Тавичката е с размери 30/20см.
Може да изсипете кафявата смес в тавичката и да подравните.Със силиконова шпатула изтегляте сместа и в празното място сипвате от бялата кексова смес.
8 коментара:
Нанита,
Много е красиво,
за вкусно - не се съмнявам.
Поздрав и хубава вечер, Диана
Съгласна съм с Диани, че сладкишът изглежда много красив и вкусен!
Поздрави и :-)
Sladika e syper,no w kolko golqma tava se pe4e?
Chocolate...my favorite! Looks very delicious! XO
Чуден е! Много апетитно, Нанита!
Вкусна неделя и успешна нова седмица :-)
Как се устоява на такъв сладкиш? :-) Изглежда вълшебно!
Поздрави, Милена
Това е вкусна торта.
Радвам се, че знаете, че един приятел на България.
Щастлив съм да ви гледат на зелено на Далечния Изток.
Благодаря.
ruma
Анонимен,бладодаря че ми обърна внимание!Коригирах се.
Диани,Ирина,Dimi,сърдечни благодарности за похвалите!Приемам ги с удоволствие!
Nina's,ruma2008,тhank you for visiting!
Спорна и усмихната седмица!
Публикуване на коментар