18 ноември 2009
Сладкиш с круши и бял шоколад
Продукти:
2бр. яйца
1ч.ч. захар
120мл. разтопено краве масло
1с.л. мед
250мл айран
3ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1ч.л. ванилия
1к.ч. натрошен бял шоколад
1/2к.ч. смлян бял шоколад
2бр. големи круши/обелени и нарязани по дължина/
брашно или галета за овалване
Приготвяне:
Загряваме фурната до 200-220градуса.
Разбиваме яйцата със захар до побеляване.Прибавяме меда,разтопено краве масло и айран при непрекъснато бъркане.Смесваме 3ч.ч. брашно с ванилия,канела и бакпулвер.Изсипваме постепенно в яйчната смес и разбъркваме до хомогенност.Прибавяме натрошения бял шоколад.
Покриваме тавичка с хартия за печене.Изсипваме сместа и подравняваме.Овалваме всяко парченце круша във брашно или галета.Нареждаме върху сместа.Поръсваме със смления бял шоколад.
Печем в загрята фурна.Проверяваме със суха клечка за готовност.Трябва да е суха когато бучнем в сладкиша.
Оставяме да изстине и едва тогава изваждаме от тавичката.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Тавичката е с размери 25/30см.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Мм, шоколад и круши - любима комбинация :-) Със сигурност сладкиша е много вкусен!
Поздрави :-)
На мен ми хареса Ирина.Белия шоколад има по-нежен вкус и придава една мекота на сладкиша.Хубава вечер!
С бял шоко не съм пробвала... а според моя вкус ще е още по-добре! Мхмм! :-)))
Хубава вечер и на теб, Нанита!
Dimi,използвам бял шоколад при плодови десерти и се одобрява от домашните.ХУбава вечер!
Публикуване на коментар