Продукти:
за кюфтенцата:
500-600гр. мляно месо
1к.ч. мокри хлебни трохи
1к.ч. нарязан лук
1/2к.ч. нарязан магданоз
1бр. белтък
1к.л. сол
чер пипер
за соса:
3бр. жълтъци
1к. кисело мляко /500гр/
2скл. счукан чесън
2-3сварени картофа
1к.ч. гореща вода
чер пипер
сол
кашкавал за поръсване
Приготвяне:
Омесваме продуктите за кюфтенца.Оформяме и оставяме в хладилник да се стегнат за около един час.
Изпържваме кюфтенцата от двете страни до леко зачервяване.Нареждаме в тавичка.Прецеждаме мазнината.
Разбиваме жълтъците с кисело мляко.Прибавяме чесън,1к.ч. гореща вода,чер пипер и
сол.Пасираме картофите и прибавяме млечно-яйчния сос.Заливаме кюфтенцата и печем до готовност.Поръсваме с настърган кашкавал и оставяме във фурната докато се разтопи.
Рецептата е на Елена Маджарова.
Соса се сгъстява след като престои известно време.
2 коментара:
Mного ми харесват кюфтачетата, Нанита! Отлична идея и реализация!
Вкусен и уютен уикенд :-)
Днес е един прекрасен за мен ден и твоята похвала ми донесе още радостни емоции!Благодаря ти Дими!
Хубав уикенд!
Публикуване на коментар