22 януари 2010
Мъфини с кайсии и хрупкав топинг
Продукти:
1бр. яйце
40мл мазнина
1ч.ч. намачкани кайсии от компот
80мл сок от компот
3/4ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
1 1/2ч.л. бакпулвер
1к.л.ванилия
за топинга:
1к.ч. орехи,фини овесени ядки и захар смлени в блендер с 30гр. краве масло
Приготвяне:
Включваме фурната да загрява до 200 градуса и поставяме формата за мъфини в нея.
В купа объркваме яйце,растителна мазнина,намачкани кайсии и сок от компот.
В друга купа объркваме брашно,захар,бакпулвер и ванилия.Прибавяме сухите съставки към мокрите.
Объркваме и разпределяме във намазнените предварително форми за мъфини.
Поръсваме с топинга.
Печем в предварително загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 20-30 мин.и тогава ги изваждаме от формите.
Ако използваме хартиени кошнички няма нужда от намазняване.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Нанита,
обичам мъфини с кайсии и
идеята за използване на компот ми допада.
Благодаря ти, чудесни са -
чудесна де е и новата ти седмица, Диана
wow che buoni!!! e poi sono bellissimi!!
У дома харесваме кайсии и често правя нещо със тях.Благодаря ти Диани!
Saluti e sorrisi Federica!
Публикуване на коментар