30 март 2010
Типови питки с кашкавал
Продукти:
1бр. яйце/малко/
70мл прясно мляко
1к.ч. кисело мляко
60мл растителна мазнина
2 1/2ч.ч. типово брашно
1к.ч. пшеничен грис
1к.ч. настърган кашкавал
2ч.л. суха мая
1/2к.л. захар
1ч.л. сол
1жълтък размит с няколко капки зехтин за намазване
маково семе за намазване
Приготвяне:
Разбърквам яйцето с 70мл прясно мляко,1к.ч. кисело мляко и 60мл растителна мазнина.Прибавяме 1к.ч. настърган кашкавал и 1к.ч. пшеничен грис.В купа смесваме 2 1/2ч.ч. типово брашно,2ч.л. суха мая,1/2к.л. захар и 1ч.л. сол.Прибавяме сухите съставки към мокрите и замесваме тестото.Оставяме да "почине" около 10мин.Разделяме на осем.Оформяме фитили с дължина 30см.Завиваме във формата на "охлюв".Нареждаме в тава върху хартия за печене.Оставяме да втасат докато удвоят обема си.
Намазваме с 1жълтък размит с няколко капки зехтин.Поръсваме с маково семе.
Печем в загрята фурна,като в нея слагаме купичка с вода.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Ех, че са апетитни, Нанита!!!!
Хубав ден!
Много са апетитни и с чудесен загар, Нанитка :)
Тези ще се пробват обезателно! Изглеждат много хубавко :-))
Сърдечен поздрав, Нанита!
Dani,Ина Дими,искрени благодарности!Усмихната седмица!
Публикуване на коментар