30 март 2010

Типови питки с кашкавал



Продукти:

1бр. яйце/малко/
70мл прясно мляко
1к.ч. кисело мляко
60мл растителна мазнина
2 1/2ч.ч. типово брашно
1к.ч. пшеничен грис
1к.ч. настърган кашкавал
2ч.л. суха мая
1/2к.л. захар
1ч.л. сол

1жълтък размит с няколко капки зехтин за намазване
маково семе за намазване


Приготвяне:

Разбърквам яйцето с 70мл прясно мляко,1к.ч. кисело мляко и 60мл растителна мазнина.Прибавяме 1к.ч. настърган кашкавал и 1к.ч. пшеничен грис.В купа смесваме 2 1/2ч.ч. типово брашно,2ч.л. суха мая,1/2к.л. захар и 1ч.л. сол.Прибавяме сухите съставки към мокрите и замесваме тестото.Оставяме да "почине" около 10мин.Разделяме на осем.Оформяме фитили с дължина 30см.Завиваме във формата на "охлюв".Нареждаме в тава върху хартия за печене.Оставяме да втасат докато удвоят обема си.
Намазваме с 1жълтък размит с няколко капки зехтин.Поръсваме с маково семе.
Печем в загрята фурна,като в нея слагаме купичка с вода.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

4 коментара:

Dani каза...

Ех, че са апетитни, Нанита!!!!
Хубав ден!

fedora каза...

Много са апетитни и с чудесен загар, Нанитка :)

Dimitrana S. каза...

Тези ще се пробват обезателно! Изглеждат много хубавко :-))

Сърдечен поздрав, Нанита!

Nanita каза...

Dani,Ина Дими,искрени благодарности!Усмихната седмица!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB