21 ноември 2010
Сметаново пиле с гъби
Продукти:
600-700гр. пилешко филе
300гр. гъби
2скл. чесън нарязан на филийки
1ч.ч. заквасена сметана
1к.ч. готварска сметана
1ч.ч. пилешки бульон
1с.л. лимонов сок
брашно за овалване
магданоз за поръсване
1к.ч. бира
чер пипер
1к.л. къри
сол
Приготвяне:
Измиваме пилешките филета и разрязваме напречно на две.Заливаме с бира.Поръсваме с 1к.л. къри,чер пипер и сол.Оставяме да престоят 1час.
Потапяме от двете страни филетата в брашно и изпържваме в мазнина до побеляване.Прехвърляме в тавичка.В същата мазнина запържваме филийките чесън за 1 минута и прибавяме измитите и нарязани на две гъби.Поръсваме с 1с.л. лимонов сок.Оставяме гъбите леко да се задушат.Прехвърляме в тавичката при пилешките филета.
Объркваме 1ч.ч. заквасена сметана с 1к.ч. готварска сметана ,1ч.ч. пилешки бульон и останалата марината.Заливаме продуктите в тавичката.
Печем в загрята фурна до сгъстяване на соса.Поръсваме с магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Букет от аромати и вкусове! Страшно е! :)
Със сигурност ще е страхотно на вкус! Ще взаимствам идеята за маринатата.
Ели,Ина,сърдечни благодарности!Усмихната и вкусна седмица!
Публикуване на коментар