11 декември 2010

Питки с печен лук и сирене


Идеята за тези лучени питки е от блога на Габи.Благодаря ти мила за вкусното предложение.

Продукти:

за тестото:

2бр. яйца/110мл/
270мл хладко прясно мляко
4 1/2ч.ч. брашно
2ч.л. суха мая
1/2к.л. захар
2к.л. сол

за плънката:

3-4бр.големи глави стар лук
3-4с.л. зехтин
1ч.ч. сирене

краве масло за намазване на корите
1бр. жълтък с няколко капки зехтин за намазване отгоре

Приготвяне:

Обелваме и нарязваме лука на шайби.Слагаме в тавичка и поръсваме със зехтин и сол.Объркваме.Печем в загрята фурна до леко порозовяване по краищата на лука.Оставяме да изстине.
От продуктите за тестото омесваме меко нелепнещо тесто.Оставяме да почине 10-15мин.Разделяме на две.
Разточваме всяка топка на правоъгълник с размери 20см на 30см.Намазваме с меко краве масло.Поръсваме с половината печен лук и половината сирене.Завиваме на руло.Намазваме с разбит с няколко капки зехтин жълтък.Нарязваме на парчета според желанието.Прехвърляме в тавичка върху хартия за печене.Оставяме да втаса докато удвои обема си.
Печем в загрята фурна до порозовяване.
Намазваме с краве масло и покриваме с кърпа.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

4 коментара:

nana каза...

Добре е втасало тестото .Вкусни са

Dani каза...

Нанита, благодаря и на двете с Габи, за вкусната рецепта!
Поздрави!

Federica Simoni каза...

mmmmmmmmmm....che delizia!!!ciao!

Nanita каза...

Лилия,Дани благодаря ви!
Federica baci!
Весели предпразнични дни!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB