11 декември 2010
Питки с печен лук и сирене
Идеята за тези лучени питки е от блога на Габи.Благодаря ти мила за вкусното предложение.
Продукти:
за тестото:
2бр. яйца/110мл/
270мл хладко прясно мляко
4 1/2ч.ч. брашно
2ч.л. суха мая
1/2к.л. захар
2к.л. сол
за плънката:
3-4бр.големи глави стар лук
3-4с.л. зехтин
1ч.ч. сирене
краве масло за намазване на корите
1бр. жълтък с няколко капки зехтин за намазване отгоре
Приготвяне:
Обелваме и нарязваме лука на шайби.Слагаме в тавичка и поръсваме със зехтин и сол.Объркваме.Печем в загрята фурна до леко порозовяване по краищата на лука.Оставяме да изстине.
От продуктите за тестото омесваме меко нелепнещо тесто.Оставяме да почине 10-15мин.Разделяме на две.
Разточваме всяка топка на правоъгълник с размери 20см на 30см.Намазваме с меко краве масло.Поръсваме с половината печен лук и половината сирене.Завиваме на руло.Намазваме с разбит с няколко капки зехтин жълтък.Нарязваме на парчета според желанието.Прехвърляме в тавичка върху хартия за печене.Оставяме да втаса докато удвои обема си.
Печем в загрята фурна до порозовяване.
Намазваме с краве масло и покриваме с кърпа.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Добре е втасало тестото .Вкусни са
Нанита, благодаря и на двете с Габи, за вкусната рецепта!
Поздрави!
mmmmmmmmmm....che delizia!!!ciao!
Лилия,Дани благодаря ви!
Federica baci!
Весели предпразнични дни!
Публикуване на коментар