04 януари 2010

Шоколадови къпкейкс с банани и портокалови корички




Продукти:

1бр. яйце
3/4к.ч. захар
40мл растителна мазнина
170мл айран
1 1/4ч.ч. брашно
1/2к.ч. какао
3/4ч.ч. нарязани на много дребно банани
2с.л. кандирани портокалови корички
1/2к.ч. шоколадови парченца
1/2к.л. ванилия
1ч.л. бакпулвер

Приготвяне:

Включваме фурната да загрява до 200 градуса и поставяме формата за мъфини в нея.
Разбиваме яйцето със захар до побеляване.Прибавяме растителна мазнина и айран при непрекъснато бъркане.Смесваме в купа брашно,какао,ванилия и бакпулвер.Объркваме и прибавяме към яйчната смес.Разбъркваме леко с лъжица.Изсипваме бананите,портокаловите корички и шоколадовите парченца. Объркваме и разпределяме във формички за мъфини.
Печем в предварително загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 20-30 мин.и тогава ги изваждаме от формите.
Ако използваме хартиени кошнички няма нужда от намазняване.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Рецептата е за 12бр. мъфини
Гнездото за мъфина е с вместимост 70мл

Пилешко руло





Продукти:

1бр. пиле около 2кг
400гр. гъби/измити и нарязани на филийки/
1к.ч. царевица
1 1/2ч.ч. нарязан праз
1к.ч. кисели краставички
2с.л. горчица
150гр. топено сирене
2скл. счукан чесън
1к.л. червен пипер
1к.л. риган
11/2ч.л. сол
щипка кардамон
чер пипер
босилек
кашкавал за поръсване

за подложката:

кисело зеле
200гр. нарязани гъби
чер пипер
босилек


Разрез
Приготвяне:


Измиваме пилето.Разрязваме с нож кожата откъм гърдите.Отделяме месото от гръдната кост от едната и от другата страна.Разцепваме бутчетата от вътрешната страна.Изваждаме кокалите.Отделяме костите и откъм гърба.Махаме крилцата и защипваме с дървена клечка.Разстиламе месото.Разрязваме бялото месо и го разгръщаме,така че да запълни празното от месо ,място на гърба.Образува се правоъгълник с размери 35/25см.
Поръсваме със сол и червен пипер.
Оставяме да престои около 30мин.През това време приготвяме плънката.
Запържваме праза и гъбите до омекване.Оттегляме и добавяме царевица,кисели краставички,нарязано топено сирене,горчица,чесън,риган,чер пипер,щипка кардамон и босилек.Объркваме добре.Оставяме да изстине.Разстиламе върху пилешкото месо.Завиваме и завързваме с дебел конец.Покриваме със свежо фолио и прибираме в хладилник за 4-5часа.
Объркваме продуктите за подложката и разстиламе в тавичка.
Поставяме рулото върху зелето с отвора нагоре.
Поливаме с растителна мазнина.
Печем в загрята до 230градуса фурна.След около 15мин. намаляме на 160 градуса и оставяме да се пече около 2ч.30мин.Отделяме конеца.Поръсваме с кашкавал и запичаме около 8-10мин.

Предложението за това руло е на бъдещ член в нашето семейство.Първоначално беше направено с друга плънка.За съжаление не можах да направя добра снимка/беше вечер/ и направих друго руло след няколко дни.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB