11 януари 2010

Руло от мляно месо




Продукти:

1бр. яйце
600гр. мляно месо
1глава настърган лук
1к.ч. мокри хлебни трохи
50мл прясно мляко
1ч.ч. нарязан пресен лук
3/4ч.ч. нарязан магданоз
2бр. моркови настъргани
2бр. сварени яйца нарязани на четири
галета за поръсване
чер пипер
сол

Приготвяне:

Омесваме мляното месо със 1бр. яйце,1глава настърган лук,1к.ч. мокри хлебни трохи,половината от магданоза,чер пипер и сол.Оставяме да престои 2ч. в хладилник.
Намазваме хартия за печене с мазнина и разстиламе сместа във форма на квадрат.Разпределяме настърганите моркови върху 1/3 от квадрата.Поръсваме с нарязан магданоз и лук.Нареждаме яйцата.Завиваме рулото и поставяме в тавичка със "шева"отдолу.Поръсваме с галета.
Печем в заграта фурна.

Салата кук кус с пилешко месо




Продукти:

1/2п. кук кус
1 3/4ч.ч. пилешки бульон
2бр. пилешки филета
1ч.л. риган
1връзка магданоз
1к.ч. нарязан лук
сока от един лимон
чер пипер
зехтин
сол

Приготвяне:

Измиваме пилешкото филе.Обтриваме с лимонов сок.Посоляваме и поръсваме с чер пипер и риган.Оставяме за 15мин. в хладилник.Пържим в тиган с незалепващо покритие.След това нарязваме на малки хапки.
Възвираме 1 3/4ч.ч. пилешки бульон и заливаме 1/2п. кук кус.Изчакваме да поеме всичката течност и разбъркваме с лимонов сок,зехтин,магданоз,краставица,лук,чер пипер и сол.Прибавяме пилешките хапки и объркваме добре.

Идеята за салатата е от тук

Пилешко със спанак и гъби




Продукти:

700-800гр. пилешко месо
1глава лук нарязан на филийки
400гр. спанак
400гр. гъби
1с.л. чер пипер
2скл. чесън
2бр. моркови нарязани на жулиени
1п. пилешки бульон
растителна мазнина
босилек
щипка риган
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме месото.Загряваме растителна мазнина в дълбок тиган и слагаме месото да се запържи докато побелее.Изваждаме с решетъчна лъжица и прехвърляме в тавичка.В същата мазнина слагаме лука.След 4-5мин. добавяме нарязаните гъби и моркови.Оставяме да се пържи около 10-12мин.Оттегляме тигана.Слагаме нарязания чесън и поръсваме с червен пипер.Разбъркваме и прибавяме измития и нарязан спанак.Връщаме отново на котлона докато спанака се слегне.Отдръпваме от котлона.Поръсваме с натрошения пилешки бульон и останалите подправки.Прибавяме към месото в тавичката.Объркваме продуктите и заливаме с 1ч.ч. гореща вода.
Печем ястието в гореща фурна.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB