Продукти:
400
гр. пилешки гърди без кожа или 2
бр.пилешки
бутчета2
бр. малки тиквички нарязани на кубчета
2
бр. картофи нарязани на кубчета
1ч.ч. нарязани домати
1к.ч. нарязана червена пиперка
1глава лук нарязана на ситно
1ч.ч. моркови на кубчета
1к.ч. грах
1шепа фиде
1дафинов лист
магданоз
чер пипер
сол
за застройката:
1/2
коф. кисело мляко
1жълтък
Приготвяне:
Измиваме пилешкото месо и слагаме в гореща вода с дафинов лист и чер пипер,да се вари 20-25
мин.
Периодично махаме с лъжица пяната.Изваждаме месото и прецеждаме бульона през марля.
Накъсваме пилешкото месо.
Запържваме лука,тиквичките,пипера ,доматите и морковите.Заливаме с пилешкия бульон.Прибавяме пилешкото месо,грах,картофи и чер пипер.Оставяме да ври около 10
мин. и добавяме фидето.Варим продуктите до готовност.
Изчакваме да изстине и застройваме супата.
При сервиране поръсваме с магданоз.