15 май 2011

Печена пъстърва с орехи

Продукти:

1бр. пъстърва

за маринатата:

3с.л. счукани орехи
2скл. чесън/счукан/
2с.л. зехтин
1к.ч. ситно нарязан магданоз
сока от 1лимон
чер пипер
сол

1/2 лимон нарязан на шайби
1/2к.ч. едро начупени орехи

Приготвяне:

Измиваме и изчистваме пъстървата.Подсушаваме с домакинска хартия.Смесваме продуктите за маринатата и обтриваме добре рибата отвътре и отвън.Оставяме в хладилник за 3-4часа покрита със свежо фолио.
Намазваме лист алуминиево фолио със зехтин.Слагаме пъстървата върху него.Нареждаме резените лимон отгоре и поръсваме с 1/2к.ч. едро начупени орехи.Завиваме фолиото и прехвърляме в тавичка,Печем в загрята фурна.Отваряме фолиото и оставяме рибата да се запече около 10мин.

2 коментара:

di_ani каза...

Нанита,
страхотно изглежда и рецептата е по мой вкус.
Благодаря,
поздрави и хубава нова седмица, Диана

Rayna каза...

да, апетитна и на фурна - идеална за мен.
Пастървата хем е вкусна, хем трудно се готви. Ще я опитам

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB