за кюфтетата:
400-500 гр мляно месо
1/3ч.л. кимион
1/2връзка магданоз
1малка глава лук
чер пипер
сол
семена от копър
за соса :
800гр. консерва белени домати
1глава лук
2бр. средно големи патладжани
4скл. чесън
1с.л. чили сос
2с.л. балсамов оцет
магданоз за поръсване
Приготвяне:
Измиваме и обелваме патладжаните.Нарязваме на кубчета.Посоляваме и оставяме да се отцедят.
Нарязваме лука и магданоза на много ситно.Прибавяме ги към мляното месо заедно със 1/3ч.л. кимион ,чер пипер и сол .Омесваме добре и оформяме малки кюфтета.Овалваме във зърна от копър.Покриваме със стреч фолио и прибираме в хладилник.
Отцеждаме и измиваме патладжана.Запържваме заедно с лука в растителна мазнина до омекване.Добавяме чесъна заедно с 1с.л. чили сос,2с.л. балсамов оцет и консерва белени домати нарязани на четири.Посоляваме.
Прехвърляме в тавичка.
Нареждаме кюфтетата.Доливаме около 1ч.ч. вода и печем в загрята фурна.
При сервиране поръсваме с магданоз.
По рецепта кюфтета се пържат преди да се прибавят към соса.
Според мен семената от копър трябва да се притискат добре при овалването.
2 коментара:
Това ястие е страхотна вкусотия. Поздравления! Лесно и невероятно хубаво!
Благодаря Ани!Наистина е много вкусно....семената на копъра придават много свеж вкус на ястието.Поздрави!
Публикуване на коментар