Продукти;
за закваската:
1/3кубче свежа мая
1/4ч.ч.топло прясно мляко
1с.л. брашно
щипка захар
1бр. яйце
1/2ч.ч. прясно мляко
1/4ч.ч.захар
1/4ч.ч.растителна мазнина
1 3/4ч.ч. брашно
щипка сол
1п. ванилия
няколко капки есенция ром
няколко капки есенция лимон
1белтък за намазване
конфитюр
Приготвяне:
Слагаме конфитюра в хладилна камера до момента,в който ще бъде използван.
Размиваме 1/3кубче свежа мая със 1/4ч.ч. топло прясно мляко,1с.л. брашно и щипка захар.Оставяме докато се удвои обема.
Замесваме тесто със горепосочените продукти.Получава се като кексово тесто.Оставяме да удвои обема си. Разпределяме във форми за мъфини.Намазваме с разбит белтък и покриваме с намазано с растителна мазнина свежо фолио.Оставяме да престои докато се удвои.
Във всяко гнездо слагаме по половин лъжичка конфитюр.Поръсваме със захар и слагаме в студена фурна.Включваме на 170градуса и печем до готовност.
1ч.ч.=250мл
12 февруари 2016
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар