Продукти:
2бр. яйца
1ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. вода
2ч.ч. брашно
3/4ч.л. бакпулвер
щипка сол
Приготвяне:
Разбиваме с миксер яйцата.Прибавяме 1ч.ч. прясно мляко и объркваме.Смесваме брашното с бакпулвера и щипка сол.Прибавяме към яйчната смес при непрекъснато бъркане.Разбиваме много добре/да няма бучки.Накрая добавяме и 1ч.ч. вода като разбъркваме непрекъснато до получаване на рядко тесто с консистенцията на боза.
Загряваме тиган.Намазваме растителна мазнина с четка по дъното на тигана.Изсипваме един черпак и разстиламе.Сместа трябва да се разлива лесно когато се сипва в тигана.Изчакваме крайчетата да придобият леко златист цвят и обръщаме .
След като е готова намазваме с краве масло.
Може да сервираме със сирене,мед,конфитюр или течен шоколад.
1ч.ч.=250мл
Steakhouse Mushrooms
Преди 6 часа
0 коментара:
Публикуване на коментар