Продукти:
400гр. бутер тесто
3бр. яйца
1ч.ч. нарязан праз
3/4ч.ч. натрошено сирене
сол
сусам за поръсване
Приготвяне:
Намазваме горещ тиган с мазнина и слагаме нарязани праз да омекне за около 4-5мин.Оставяме да се охлади.
През това време леко разточваме бутер тестото върху фолио.
Разбиваме 3бр. яйца и отделяме малко от тях за намазване.
Към яйцата прибавяме 3/4ч.ч. натрошено сирене,охладения праз и поръсваме с малко сол/сиренето е солено/.Разбъркваме и разстиламе върху бутер тестото.Стремим се да е разпределена добре сместа.
С помощта на фолиото навиваме на хлабаво руло.Бутер тестото ще се надуе и трябва да има място за това.
Нарязваме на 12 равни части и всяка слагаме легнала в тава върху хартия за печене.
Намазваме с отделеното за тази цел яйце и поръсваме със сусам.
Печем в загрята в началото на 250градуса фурна.След около 10мин. намаляме градусите на 220 и печем до златист цвят.
1ч.ч.=250мл.
sesame sea scallops glass noodle
Преди 3 часа
2 коментара:
Страхотна рецепта. Много обичам банички и определено ще пробвам твоята рецепта! Поздрави!
Кари,стават бързо и лесно.Поздрави!
Публикуване на коментар