22 декември 2008
Бисквитена торта с хляб
Продукти:
1/2 хляб/средата/
0,5 л прясно мляко
700 гр голям маргарин
100 гр.натурално какао /едно пакетче/
1 ч.чаша захар(може и повече)
1 1/2 пакета бисквити "закуска"/бели/
50 гр.нарязани орехи
50-100 гр. захаросани вишни
За шоколадовата глазура:
1 к.ч прясно мляко
1 к.ч захар
1/2 к.ч. олио
3-4 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Сварява се млякото със захарта.Със половината се залива начупения хляб/средата/.Оставя се да изстине до стайна температура.Бисквитите се начупват и се поръсват със охладеното мляко.Във купа се разбива със миксер маргарина.Добавя накиснатия хляб, какаото и продължава да се разбива до получаване на хомогенна смес.Прибавят се орехите и захаросаните вишни.Тази смес се прибавя към бисквитите и се разбърква много внимателно.
Изсипва се във тортена форма с ринг.Прибира се в хладилник за около 12 часа.
След това се изважда от формата и се залива със шоколадова глазура.Отгоре се нареждат няколко захаросани вишни.
Приготвяне на шоколадовата глазура:
Продуктите се варят до сгъстяване.Охлажда се сместта,след което се залива тортата.
Снимката е друг вариант на оформяне.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
5 коментара:
Такава торта приготвяше леля ми, още когато бях много малка и от доста време издирвам рецептата, тъй като тя я беше загубила :)
Приеми моите благодарности и поздравления за прекрасния блог и вкусните рецепти :)
Поздрави, Ирина
Благодаря ти Ирина за хубавите думи!Тортата много се харесва в нашия дом.Бързо и лесно се прави.Освен това е и вкусна.Правя я от много години.
Успешна седмица и много усмивки!
Много вкусно звучи,само не зная,от къде да намеря захаросани вишни.
Кремена,купувам и сушени вишни!Продават се на щандовете за ядки!Хубав уикенд!
Много благодаря!
Публикуване на коментар