05 август 2009

Царевична питка със сирене




Продукти:

200мл. прясно мляко
1к.л. сол
1/2к.л. захар
2с.л. разтопено масло
2 1/2ч.ч. бяло брашно
1 1/2ч.ч. царевично брашно
1п. суха мая/7гр./
2бр. яйца
1ч.ч. натрошено сирене
1с.л. зехтин или растителна мазнина
маково семе за поръсване

Приготвяне:

В купичка слагаме сухата мая,50мл хладко мляко,захарта и солта.Объркваме и оставяме около десетина минути ,докато шупне маята/да направи калпаче/.
Смесваме брашната в купа и правим кладенче.Изсипваме шупналата мая,прясното мляко и разтопеното масло.Омесваме меко еластично тесто.Покриваме със свежо фолио и оставяме да втаса на топло около 40мин.
Намазняваме тавичка с диаметър 22-24см.Разстиламе тестото,като правим лека вдлъбнатина в средата.
Разбиваме яйцата.Отделяме 1с.л. и я смесваме с 1с.л. зехтин/растителна мазнина/.Намазваме питката по края.Смесваме останалите яйца със сиренето и ги разстиламе във вдлъбнатата част.
Поръсваме отстрани с маково семе.
Печем в гореща фурна до порозовяване.

1ч.ч.=200мл

4 коментара:

Federica Simoni каза...

ciao!!! complimenti per questo pane!!!

Анонимен каза...

невероятно вкусна е

Анонимен каза...

Не е ли прекалено много брашното?

Tatiana каза...

Току-що съм я замесила, но тестото ми се струва малко твърдо без да съм сложила всичкото брашно по рецепта. Ще видим какво ще стане! :)

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB