08 юни 2009

Картофи по гръцки




Продукти:

1кг. малки пресни картофи
1/2 к. майонеза
1к. кисело мляко/500гр./
1с.л горчица
3скл. начукан чесън
2ч.л. къри
1ч.л сол
лют червен пипер /за вкус/
копър за поръсване

Приготвяне:

Измиваме много добре картофките и нареждаме в намазнена тавичка.Разбъркваме киселото мляко,майонезата,горчицата,чесъна,кърито,лютия червен пипер и солта.Заливаме картофките.Печем в силно загрята фурна до зачервяване.Поръсваме със ситно нарязан копър.

Мъфини с овесени ядки и череши




Продукти:

1бр.яйце
1 1/2ч.ч. обезкостени череши
3с.л. захар за черешите
1с.л. коняк
1к.ч. грис за черешите
1к.ч. захар
1к.ч. сирене "Филаделфия"
1к.ч. разтопено краве масло
1к.ч. прясно мляко
1к.ч. овесени ядки
1ч.ч. брашно
1п. бакпулвер

Приготвяне:

Във малка тенджерка загряваме три супени лъжици захар със три супени лъжици вода.Когато се стопи захарта слагаме черешите и оставяме около десетина минути да ври на тих огън.Поръсваме с коняка и оставяме за около 4-5мин. да отлежат.

През това време приготвяме сместа за мъфините.Във купа объркваме яйцето,сиренето,кравето масло,прясното мляко.В друга купа объркваме брашното,захарта,овесените ядки и бакпулвера.Изваждаме с решетъчна лъжица черешите,а останалия сок прибавяме към мокрите съставки.Прибавяме сухите съставки към мокрите.Черешите овалваме във грис и добавяме към сместа.Объркваме и разпределяме във намазнените предварително форми.
Печем в предварително загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 10-15мин.и тогава ги изваждаме от формите.

1ч.ч.=250мл
1к.ч.=120мл
Рецептата е за 9бр.мъфини


Продукти:

8-9бр. зелен пипер/около един килограм/
2бр. яйца
1 1/2ч.ч. натрошено сирене
1бр. голям домат
1/2ч.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
1/2к.л. сол
растителна мазнина

Приготвяне:

Измиваме пиперките,отрязваме дръжката и махаме семките.От домата отрязваме 8-9бр,кръгчета /колкото броя е пипера/.Останалия домат нарязваме на кубчета.Във купа слагаме натрошеното сирене,разбитите яйца,нарязания лук,нарязания домат,магданоза и солта.Объркваме добре.С тази смес пълним пресния пипер.На всеки пипер слагаме по едно капаче от домат.Пържим пипера в гореща мазнина,като захлупваме тигана с капак.Обръщаме го от всички страни,за да се изпържи добре.

1ч.ч=250мл.
1к.ч.=120мл

Маринована с прясно мляко скумрия на скара



Продукти:

6бр.филе от скумрия

за маринатата:

3с.л. захтин
3с.л. лимонов сок/или ябълков оцет/
1/2ч.ч.прясно мляко
1к.ч. нарязан пресен лук
1/2к.ч. нарязан магданоз
1к.л. сол
чер пипер



Приготвяне:

Измиваме и отцеждаме добре филетата.Във купичка объркваме всичките продукти за маринатата.Нареждаме филетата в тавичка и ги заливаме с маринатата.Оставяме да престоят около два часа.Отцеждаме филетата.Загряваме скарата или грил тигана.Намазваме с мазнина и поставяме филетата с кожата надолу.Печем от двете страни.Поднасяме с варени картофи и резен лимон.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB