06 февруари 2010

Пикантно пилешко с фъстъци



Продукти:

4бр. пилешки филета нарязано на хапки
1глава лук нарязана на ситно
1ч.ч. бланширани фъстъци
1/2к.л. кимион
1к.л. червен пипер
1к.л. кориандър
1к.л. къри
1ч.л. босилек
4скл. счукан чесън
чер пипер
сол

Приготвяне:

Запържваме лука и прибавяме пилешкото месо.Запържваме до побеляване и поръсваме с 1/2к.л. кимион,1к.л. кориандър,1к.л. къри,1ч.л. босилек и чер пипер.Покриваме с капак и оставяме да се задушава до полуготовност.Махаме капака и изчкваме да остане пилешкото мео на мазнина.Добавяме 1ч.ч. бланширани фъстъци и разбъркваме.След 5-6мин.поръсваме с червен пипер,4скл. счукан чесън и сол.Разбъркваме и след 2-3мин. оттегляме от котлона.
Сервираме върху канапе от ориз.

Мъфини с кайсии без брашно/глутен




Продукти:

2бр. яйца
3/4ч.ч. намачкани плодове от компот/кайсии/
2с.л. растително масло
1к.ч. захар
3/4ч.ч. оризово брашно
1к.ч. царевично брашно
1п. бакпулвер
1ч.л. ванилия

Приготвяне:

Включваме фурната да загрява до 200 градуса и поставяме формата за мъфини в нея.
В купа объркваме 2бр.яйца,2с.л.растителна мазнина и 3/4ч.ч.намачкани кайсии.
В друга купа объркваме 3/4ч.ч.оризово брашно,1к.ч.царевично брашно,1к.ч. захар,1п.бакпулвер и 1ч.л. ванилия.Прибавяме сухите съставки към мокрите.
Объркваме добре и разпределяме във намазнените предварително форми за мъфини.
Печем в загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 20-30 мин.и тогава ги изваждаме от формите.
Ако използваме хартиени кошнички няма нужда от намазняване.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Рецептата е за 10бр. мъфини

Руладини от мляно месо




Продукти:

600гр. мляно месо
1к.ч. мокри хлебни трохи
1/2к.ч. настърган или много ситно нарязан лук
1бр. белтък
1к.ч.магданоз
1/2к.л.чер пипер
1ч.л.сол
галета за овалване


за плънката:
1/2к.ч. нарязани моркови
1/2к.ч. нарязани кисели краставички
1к.ч. кашкавал на малки кубчета
2с.л. горчица

за соса:
2глави лук нарязана на шайби
4бр. домати на кубчета или от консерва
1с.л. мащерка
1к.ч. магданоз
4скл. чесън
щипка захар
чер пипер
сол


Приготвяне:

Омесваме мляното месо с 1к.ч. мокри хлебни трохи,1/2к.ч. настърган или много ситно нарязан лук,1бр. белтък,магданоз,чер пипер и сол.Объркваме продуктите за плънката.
Разделяме омесената кайма на шест.От всяко топче правим питка и слагаме от плънката в нея.Загръщаме добре и оформяме,така че да се покрие плънката и да не се показва навън.Овалваме в галета и прибираме в хладилник.
Запържваме лука и нарязаните домати до полуготовност.Прибавяме 4-5скл. чесън.Поръсваме със щипка захар, мащерка,чер пипер и сол.Объркваме и изсипваме в тавичка.
Изваждаме руладините от хладилника.Леко запържваме от всички страни и нареждаме в тавичка върху доматения сос.Доливаме до половината на руладините гореща вода.
Печем в загрята фурна.

Кефал на скара



Продукти:

2бр. кефал около 1кг
сока от един лимон
1с.л. босилек
1к.л. мащерка
2скл. чесън нарязан на ситно
2с.л. зехтин
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме и изчистваме кефала.Объркваме сока на един лимон с 1с.л. босилек,1к.л. мащерка,2скл. чесън нарязан на ситно,2с.л. зехтин,чер пипер и сол.Обтриваме рибата и оставяме в хладилник 2-3часа.Намазняваме загрята скара или грил тиган.Нареждаме рибата и оставяме да се пече докато сама не се отдели от скарата.Обръщаме от другата страна и печем по същия начин.
Сервираме със варени картофи и салата.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB