07 юли 2012

Скумрия с домати и пресен лук

Продукти:

4бр. рибни филета/от скумрия/
4с.л. соев сос
1бр. голям домат нарязан на кубчета
3-4стр. пресен лук
1с.л. босилек
3-4скл. чесън нарязан на резени
3-4с.л. зехтин

Приготвяне:

Измиваме и отцеждаме рибните филета.Намазваме със соев сос и оставяме покрити в хладилник за около 1-2 часа.
Намазваме тавичка със зехтин.Смесваме нарязания домат,пресен лук,1с.л. босилек,3-4скл. чесън нарязан на резени и 3-4с.л. зехтин.Разпределяме върху филетата.
Печем в загрята фурна до готовност.

01 юли 2012

Запечени тиквички с картофи

Продукти:

2бр. тиквички
4-5бр.картофи
 4-5с.л. зехтин
3скл.чесън
3-4стр. пресен лук нарязан на ситно
1к.л. кориандър
1ч.л. риган
чер пипер
сол

кашкавал или пармезан за поръсване

Приготвяне:

Измиваме и обелваме картофите.Нарязваме на тънки/около 2мм/шайби.Измиваме и нарязваме тиквичките на кръгчета със същата дебелина като картофите.
Намазваме тавичка със зехтин.
Нареждаме със застъпване тиквичките и картофите като ги редуваме.
Смесваме 4-5с.л. зехтин,3скл.чесън нарязан на ситно,3-4стр. пресен лук нарязан на ситно,1к.л. кориандър,1ч.л. риган,чер пипер и сол.
Намазваме с помощта на четка парченцата зеленчуци.
Останалата част от маринатата разпределяме върху тях.
Покриваме с фолио о печем около 20мин. във силно загрята фурна.
Отстраняваме фолиото и печем около 10мин.
Поръсваме с настърган кашкавал или пармезан.
Запичаме леко/само да се разтопи/.

28 юни 2012

Терин от патладжани

Продукти:

 3бр патладжан
350гр. сирене
100гр. топено сирене
3 яйца
3-4стръка зелен лук
2-3скл. чесън
1с.л. риган
1 връзка магданоз/малка/

Приготвяне:

Измиваме,обелваме и нарязваме патладжаните.Оставяме в подсолена вода за около час.Отцеждаме подсушаваме и запържваме/или гриловаме/ от двете страни.Нареждаме във форма за кекс по този начин.
Смесваме останалите продукти и изсипваме във формата.Покриваме с останалия патладжан и загръщаме издадените краища.
Печем в загрята фурна до готовност.Изчакваме малко да поизстине и обръщаме в продълговата чиния.
Сервираме с млечно чеснов сос и салата.

Пепчо има чудесно предложение за терин.

27 юни 2012

Пикантно филе от скумрия с картофена салата

 Продукти:

4бр. филе от скумрия
4с.л. соев сос
4с.л. зехтин
сока от 1/2 лимон
1ч.л. кимион  
2 ч.л. кориандър, натрошени
 1ч.л. куркума
  
за картофената салата:

  0.500кг картофи
  4стр. пресен лук, нарязан на ситно
  1 лимон, изцеден
    3 супени лъжици зехтин
    1 връзка магданоз нарязан на ситно


Приготвяне: 

Измиваме рибните филета и нарязваме напречно.
Смесваме 4с.л. соев сос,4с.л. зехтин,сока от 1/2 лимон ,1ч.л. кимион,  2 ч.л. кориандър и 1ч.л. куркума.Намазваме филетата и оставяме в хладилник за няколко часа/при мен 12ч./.
Подмазваме тавичка с мазнина и нареждаме рибата.Печем в загрята фурна до зачервяване./На скара също би се получило добре/.
Сваряваме картофите,обелваме  и нарязваме на едро.
Смесваме 4стр. пресен лук нарязан на ситно,1 лимон  изцеден,3 с.л.зехтин и 1 връзка магданоз нарязан на ситно.Объркваме и заливаме картофите.Сервираме като гарнитура на печената скумрия.

  Идеята е от  
тук.


18 юни 2012

Пица с тиквички и топено сирене

Продукти:

3бр. средно големи тиквички
2бр. яйца
1к.ч. царевично брашно
2стр. пресен лук нарязан на ситно
1скл. счукан чесън
риган
сол

150гр. топено сирене
1ч.ч. настърган кашкавал

Приготвяне:

Измиваме и разрязваме тиквичките по дължина на четири.Нареждаме в подмазана с мазнина тавичка,посоляваме  и печем до омекване.
Прехвърляме в блендер и смиламе.
Добавяме 2бр. яйца,1к.ч. царевично брашно,2стр. пресен лук нарязан на ситно,1скл. счукан чесън ,риган ,сол и объркваме.
Намазняваме тавичка  /с диаметър 24см./ и прехвърляме сместа в нея .Подравняваме.Печем в силно загрята фурна до леко зачервяване.
Нареждаме резени топено сирене,поръсваме с настърган кашкавал,риган и запичаме.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Идеята от тук

17 юни 2012

Кюфтета от печени червени чушки


 Продукти:

3-4бр.печени червени чушки/големи/
1бр. жълтък
1к.ч. натрошено сирене
3с.л. хлебни трохи/галета/
2стр. нарязан на ситно пресен лук
1 скилидка чесън/нарязан на ситно/
1к.ч. нарязан магданоз
сол  и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарязваме обелените печени чушки на много ситно или смиламе в блендер на по-едри парченца..Прибавяме 1бр. жълтък,1к.ч. натрошено сирене,3с.л. хлебни трохи/галета/ ,2стр. нарязан на ситно пресен лук,1 скилидка чесън/нарязан на ситно/ и 1к.ч. нарязан магданоз.Поръсваме със сол  и черен пипер на вкус.Объркваме добре и оставяме в хладилник за около 30мин./да се спои сместа/.С помощта на лъжица изсипваме от сместа в загрята мазнина и пържим от двете страни.
Поднасяме с млечно-чеснов сос с копър.

Благодаря на Елидраг и Пепи   
за чудесното предложение.

06 юни 2012

Кюфтета от тиквички на фурна

Продукти:

2бр. тиквички/средно големи
2бр. яйца
1ч.ч. царевично брашно
150гр. натрошено сирене
3-4стръка ситно нарязан пресен лук
чер пипер
копър
сол

настърган кашкавал
1ч.ч.кисело мляко
3-4стръка копър
2скл. чесън

Приготвяне:

Настъргваме тиквички на ситно ренде/не се отцеждат/.
Прибавяме две яйца,3-4стръка ситно нарязан пресен лук ,3/4ч.ч. царевично брашно,150гр. натрошено сирене,чер пипер,копър и сол.Разбъркваме.Ако е необходимо добавяме и останалата част от царевичното брашно.С помощта на лъжица за сладолед слагаме върху хартия за печене.Печем в загрята фурна до леко зачервяване.Поръсваме с настърган кашкавал и запичаме.
Поднасяме с кисело мляко разбъркано с копър и ситно нарязан чесън.

1ч.ч.=200мл

04 юни 2012

Тарта със спанак и мариновани чери домати

Продукти:

за маринованите домати:

200гр. чери домати
3с.л. мащерка,босилек и риган
2скл. чесън
2с.л. балсамов оцет
3-4с.л.зехтин
сол

за блата:

90гр. краве масло
1бр. яйце
3/4ч.ч. фини овесени ядки
3/4ч.ч. брашно
50гр. едро смляно кашу
сол

за плънката:

400гр. спанак
4стръка пресен лук
3бр яйца
150мл сметана за готвене
200гр топено сирене
2скл. чесън
1ч.л. нарязан пресен джоджен
сол

Приготвяне:

на блата:

 Нарязваме 90гр. масло на парченца и омесваме с 3/4ч.ч. фини овесени ядки, да стане на "трохи".Разбиваме яйцето  и прибавяме към маслената смес.Объркваме и добавяме 3/4ч.ч. брашно,50гр. едро смляно кашу и сол
Омесваме тестото./Може да приготвите тази смес и в блендер./
Увиваме в свежо фолио и прибираме в хладилна камера за 20мин.
Отрязваме хартия за печене с диаметър 25-26см.Слагаме тестото и притискаме леко  с длан .Покриваме със свежо фолио  и разточваме тестото. Прехвърляме в тавичка.Надупчваме с вилица.Покриваме с хартия за печене и изсипваме върху нея 2ч.ч. бял боб.
Печем в загрята фурна.

на маринованите домати:

Смесваме  заедно 3-4с.л.зехтин, 2с.л.балсамов оцет, 3с.л. мащерка,босилек и риган/общо/,2скл.чесън ,сол и разбъркваме.Загряваме в тиган и добавяме
200гр. чери домати разрязани на половинки.Оставяме да се готвят докато изври течността.

на плънката:

Запържваме нарязания лук.Прибавяме сотирания и отцеден спанак ,
2скл. чесън,1ч.л. нарязан пресен джоджен и сол.
Разбиваме  3бр яйца и добавяме 150мл сметана за готвене .Объркваме със спанака половината от топеното сирене нарязано на малки парченца.Изсипваме сместа върху подложката.Нареждаме нарязано топено сирене и мариновани чери домати отгоре.Печем в загрята фурна.

Идеята от тук.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB