Продукти:
2бр. кефал около 1кг
сока от един лимон
1с.л. босилек
1к.л. мащерка
2скл. чесън нарязан на ситно
2с.л. зехтин
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме и изчистваме кефала.Объркваме сока на един лимон с 1с.л. босилек,1к.л. мащерка,2скл. чесън нарязан на ситно,2с.л. зехтин,чер пипер и сол.Обтриваме рибата и оставяме в хладилник 2-3часа.Намазняваме загрята скара или грил тиган.Нареждаме рибата и оставяме да се пече докато сама не се отдели от скарата.Обръщаме от другата страна и печем по същия начин.
Сервираме със варени картофи и салата.
4 коментара:
Изглежда чудесно рибката... и с това винце ями-ями-ями. Ето откъде се носи този аромат на рибка :)))
Спокойна вечер :)
Ох, каква хубава коричка и с чаша бяло вино ммм.....Хубава седмица от мен, Нанита!
fedora,Dani,благодаря за хубавите думи!Това е рибата,която най-много харесвам и си я хапнахме с удоволствие!
Спорна усмихната седмица!
Днес ще я правя изглежда страхотно!!!
Публикуване на коментар